Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj želimo vzpostaviti z localfoodandwine.com?

Z localfoodandwine vzpostavljamo največjo spletno trgovino tradicionalnih nacionalnih dobrot in domačih jedi. Pošljite nam predloge, recepte, video zgodbe, instagram zgodbe ali facebook objave za Localfoodandwine.com, preko prijavnega obrazca za e-novičke in pridobite v prihodnosti darilce ali poseben popust. Združimo moči za najbolj zeleno spletno trgovino. Mi mislimo resno.

Kdo so naši ponudniki oziroma pridelovalci, predelovalci, ustvarjalci in prodajalci najbolj okusnih jedi?

Prodajalci le teh so priznane evropske restavracije, hoteli, ali pa evropski kmetje, turistične kmetije, lokalne unikatne slaščičarne in druge lokalne turistične ali kmetijske ustanove, vinogradniki. Vsi, ki so za domače. In vsi, ki jih boste vi dragi kupci, ocenili s 4 ali 5 zvezdicami.

Kdo so kupci noro izvrstnih okusov?

Kupci so na prvem mestu lokalni prebivalci, saj želimo vzpodbujati čim krajšo pot jedi do končnega uporabnika, ker smo vaša direktna vez z lokalnimi ponudniki izvrstne domače hrane in tradicionalnih jedi. Po drugi strani pa so lahko kupci tudi tisti, ki so srečali te okusne jedi, ki jih ponujamo, na svojih zanimivih popotovanjih po Evropi - in zdaj si jih želijo enostavno ponovno okusiti. Dovolimo jim vendar...

Kakšne jedi so zanimive za našo spletno trgovino?

Nacionalne specialitete so na prvem mestu. Vendar pa so lahko narejene ustvarjalno in unikatno! Pošljite predloge, veseli jih bomo!
Domače jedi, ki predstavljajo popolnoma nove stvaritve in samo za localfoodandwine.com. Z njimi želite postavljati nove trende tako doma kot v tujini, kajne?!
Ustaljena darila kot je na primer »Sacher torta«, ki jo poznamo vsi, a manj jih ve, da jo lahko naročimo v hotelu Sacher na Dunaju in jo dobimo na primer ob prazniku direktno na dom. Kamorkoli. Morda ustvarjate tudi vi lokalne torte, salame, pršute, sire, ki jih vsi obožujejo. No, naj te jedi spozna najprej Evropa, nato pa še cel svet.
Nagrajeni napitki priznanih vinogradnikov. Na zdravje!
Začimbne mešanice, ki so nekaj posebnega. Oboje boste imeli na dosegu roke.
Čaji, ki so jih mešale vaše babice, ali pa dedkovi piškoti. Ah, kako lepi spomini.
Zrnje, kakršnega so gojile naše pra-pra-prababice.
Veganski in brezglutenski izdelki. Komaj jih čakamo!
In še in še in še. Just name it! Ali bolje: »Just njam it!«

Na kakšen način lahko naročite dobrote?

  • Preko spletne trgovine - z eko embalažo

  • Na način »drive in« (dvig direktno pri pridelovalcu, predelovalcu in ustvarjalcu jedii - s svojimi lastnimi vrečami in posodami)

  • na način stalne povezave z lokalnim dobaviteljem, ki vam bo tedensko ali mesečno dostavljal dobrote na dom – v vaših posodah

Dostava lahko poteka na tisoč in en način, lahko si jo organizirate sami, lahko na poti na turistično destinacijo poiščete lokalnega pridelovalca sami in se z njim dogovorite za prevzem in plačilo preko localfoodandwine.com, lahko pa za vas priložimo paket nekomu, ki se pelje v vaši smeri – če boste tako hoteli sami. Razvijajmo čim bolj ekološke poti do končnega kupca! Vsi skupaj.

Kontakt

E-mail : info@localfoodanwine.com

Tel : +386 (0)41 715 570